REVIEW: Maybelline Fit Me Foundation & Concealer

29 July 2014

Herkese merhabalar,

herkes kusursuz bir cilde sahip olmayabiliyor, ancak ufak rötuslarla siz de böyle bir cildi elde edebilirsiniz. Bu baglamda ten renginin daha dengeli, cildinin pürüzsüz ve saglikli görünmesini isteyenler fondötenlere göz atmalilardir. Bu noktada problem basliyor; hangi markanin fondöteni cildime en uygun olandir?

Fazla aramamaniz icin size bir secenek sunacagim: Maybelline'in Fit Me serisinden likit fondöten ve kapaticisi. Orta kapaticiligi olan bu fondöten cildinizde dogal bir görünüm sagliyor ve birsey sürmemis efekti veriyor. Kapatici da ayni sekilde göz alti morluklarini, kirisikliklara oturmadan kapatiyor. Dogal bir görünüm elde etmek isteyenlerin tercih edebilecegi iki ürün oldugunu düsünüyorum.


FONDÖTEN (220 numara):
Ilk olarak harika ambalajindan bahsedecegim. Her zaman pompali ürünleri, daha hijyenik ve kullanisli oldugundan dolayi tercih etmisimdir. Tüm yüzünüze 1-2 pompa fondöten yeterli oluyor. 
• Yapisi ise likit tutulmus. Gayet akiskan oldugundan ciltte saten ve nemli bir bitiris birakiyor. Bu yüzden kuru ciltler icin cok uygun bir ürün oldugunu söyleyebilirim. Ancak benim yagli/karma cildimde de problem olmadi. Su bazinda oldugundan da gayet hafif ve ciltte birsey sürmemis hissi birakiyor.
• Kapaticiligi, yapisinin hafif oldugundan dolayi orta düzeyde, ancak kizarikliklari ve siyah noktalari kapatmaya, böylelikle daha dengeli bir cilt saglamaya yetiyor. 
Ayrica sari alt tonlu oldugu icin tenime uyum sagliyor ve bu, birsey sürmemis etkisini destekliyor. Kesinlikle kekimsi bir görüntü birakmiyor, aksine saglikli ve dengeli bir cilt kazandiriyor. Hafif oldugundan ve saglikli bir görünüm sagladigindan dolayi kesinlikle tavsiye edebilecegim bir ürün.


KAPATICI (10 numara):
• Kapatici konusunda pek birsey söylemeye gerek yok. Bu da fondötenin yapisi gibi likit ve akiskan tutulmus. Bu yüzden sürmesi gayet kolaylasiyor ve kekimsi bir görünüm elde edilmemis oluyor.
• Kapaticiligi konusuna gelirsek kesinlikle iyi bir ürün. Göz alti morluklarini, kizarikliklari, sivilceleri ve benzeri belirginlikleri bu Concealer yardimiyla kolaylikla yüzünüzden "silebilirsiniz".
• Görüntüsü ise gayet dogal ve birsey sürmemis hissi birakiyor. Özellikle, cogu kapaticida oldugu gibi, göz alti kirisikliklarina oturmuyor. Bu yüzden kesinlikle bunlari da belirginlestirmiyor. 
Bu kapaticiyi ayni zamanda highlighter olarak da kullanmak mümkün. Böylece hem yüz hatlarinizi ortaya cikarabilir, hem de gereksiz ve görülmemesi gereken noktalari arka plana atabilirsiniz. Hafifliginden ve kapaticiligindan dolayi kesinlikle tavsiye edebilecegim bir ürün.

CILTTEKI GÖRÜNTÜLERI:
Üstteki fondöten, alttaki kapatici olmak üzere

Cilde yaymadan önce.
Cilde yaydiktan sonra. Iki ürünün renk tonu
 acisindan birbirine sagladigi uyum.

***

Umarim bu inceleme yazisi yarariniza dokunur ve iyi bir tercih yapmanizi kolaylastirir. Her iki ürünü de severek kullaniyorum ve suana kadar hassas cildimde hicbir olumsuz etkiye sebep olmadilar. Görevlerini yerine getiriyorlar. Herkese tavsiye ederim.

Sevgilerle
Eylem

1 comment :

  1. Ellerine sağlık :) yağlı/karma cildinde sorun yaratmamasi ve yapısının akışkan olması dikkatimi çekti cildimin yogun fondotenleri kaldiramadigina karar verdim belki de bu yüzden affinitone bende bu kadar kötü sonuç verdi. Önerin için teşekkür ederim ilk firsatta bakicam diyecektimki simdi internetten arastirdim sanırım turkiyeye daha gelmemiş :/

    ReplyDelete