PARFÜM: Lancôme - La vie est belle

13 July 2014

Merhaba arkadaslar!

Yazin gelmesiyle birlikte insanin morali adeta düzeliyor. Burnumuzda cicek kokulari, tenimizde günesin sicacik dokunuslari... insana "la vie est belle", yani "hayat güzel" dedirtiyor.

Bu güzel havaya agir olmayan ama yine de cevreniz tarafindan farkedilecek kadar "ciceksi" bir kokuyla eslik etmek istemez misiniz? O zaman LANCÔME'un La vie est belle parfümü tam size göre!

KOKUNUN NOTALARI:
Bas notasi: armut, siyah frenk üzümü
Kalp notasi: süsen cicegi, yasemin, portakal cicegi
Baz notasi: paculi, pralin, tonka fasülyesi, vanilya

Notalara baktigimizda cogunlukla dogal esanslar kullanilmis oldugunu görüyoruz. Koku daha cok sekerimsi ve ciceksi oldugundan tam bir yaz veya bahar kokusu bana göre.

YOGUNLUK:
Parfüm icerdigi ciceklerden dolayi bana göre pek de agir kacmamis. Buna ragmen cevrenizin bu kokuyu fark etmemesi mümkün degil. Ne zaman üzerimde bu koku olsa, hep iltifat almisimdir ve "hangi parfüm bu yaa?" diye sorulmustur. Bu yüzden net bir sekilde, fark edilir bir koku oldugunun altini cizebilirim. Bas agritmadan yogun olan böyle kokular nadirdir.. 




KALICILIK:
Söyle söyliyim, kiyafetinize sinmisse yikamadan cikaramazsiniz bu kokuyu. Bir damlasi bile günlerce kaldigi icin de, bir iki fis kullanim icin yeterli oluyor. Böylelikle parfüm uzun süre gidiyor. Az kullanarak büyük etkiler elde etmek isteyenler icin sade, zarif ama yine de etkileyici bir koku.

FIYAT:
EdP 50 ml: 76,95€ (~230 TL)
EdT 50 ml: 59,95€ (~200 TL)

YORUM:
Daha önce de LÂNCOME'un Hypnôse adli parfümünü kullanmis biri olarak ben cok severek ve begenerek kullandim ve kesinlikle tavsiye ederim. Gerek flakonu, gerekse kokunun kendisi bence tam bir yaz ve bahar kokusu. Belirli bir yas grubuna degil, sekerimsi ve ciceksi koku seven herkese hitap ettigini düsünüyorum.



Güzel kokulu günler dilerim,
Eylem




No comments :

Post a Comment