QUICKTIPS #6: Güzel Tirnaklar Icin 10 Ipucu

19 August 2014

Merhaba arkadaslar,

bana göre el ve tirnaklar asiri dikkat cekiyor, bu yüzden de bakimlari oldukca önemlidir. 

Güzel tirnaklar her zaman daha saglikli ve bakimli bir görünüm saglar. Tabii ki güzelden kastim uzun ve kirmizi ojeli tirnaklar degil, daha cok bakima yönelik bir güzelliktir. Bu yazimda cabuk catlayan ve kirilan, sararan ve oldukca esnek olan tirnaklari ele alip, bunlara iliskin neler yapilabileceginden bahsedecegim. Bu kisa ipuclari sayesinde, cok yakin bir sürede güclü, mükemmel görünümlü ve hizli uzayan tirnaklara kavusmaniz mümkündür!



1. Saglikli ve Dengeli Beslenme
Tirnagin dogal görünümünü beslenme oldukca etkiler. Örnegin sararmalar, beyaz lekeler, yatay veya dikey cizgiler cogunlukla beslenmeden kaynaklanir. Bunlari önlemek icin bol su icin, süt ürünleri, balik, findik, meyve ve sebze gibi gidalar tüketin. Eger tirnaginizda beliren olumsuz görüntüler uzun vadeli ise bir hekime görünmenizde fayda var.

2. Tirnaklari Kesme Yerine Törpüleme
Tirnaklarinizin catlayip kirilmamasi icin, makas yardimiyla kesmek yerine törpülemeyi tercih edin. Kesmekten vazgecemeyenler icin, bu uygulamayi banyodan sonra, tirnaklar daha esnek ve nemliyken yapmalari tavsiye olunur. Törpüleyerek sekillendirmek ve kisaltmak daha faydalidir. Ancak bunu, tirnaklariniz kuruyken ve tek yöne dogru yapin. Kesinlikle bir saga bir sola dogru törpülemeyin, bu tirnaginizin kirilmasina yol acabilir. En uygun ve tirnaga en az zarar veren törpü, cam törpüdür.
3. Tirnak Etini Geri Itme
Daha bakimli ve düz bir görünüm elde etmek icin tirnak etinizi, bir itme cubugu yardimiyla geri itin ve kütikül kremi ile nemlendirin. Itme islemi icin en uygun zaman, banyo sonrasidir. Kütikül kremi olarak avokadolu kremleri öneririm.

4. Tirnaklari Dinlendirme
Bir süre oje sürmemenizde de fayda vardir. Oje ve asetonda bulunan maddeler tirnagi yipratir ve kurutur. Bunu önlemek icin belirli bir süre bunlardan kacinip, kremler ve yaglar uygulayin.

5. Sararmalara Karsi Limon
Nikotin veya ojelerden dolayi sararan tirnaklarin yardimina limon suyu kosuyor. Bunu, tirnaklarinizin üzerine iyice ovalayin ve biraz bekletin.

6. Bakim Kürü
Limondan bahsetmisken, sizlere harika bir kür karisimi önereyim. Bir yemek kasigi zeytin yagini, bir yemek kasigi limon suyuyla karistirin ve pamuk yardimiyla tirnaklariniza masaj yapar gibi sürün, yarim saat bekletin ve yikayin. Bu uygulamayi haftada 2 kez tekrarlayin. Gücsüz tirnaklarinizi sertlestirecek, beyazlatacak ve hizli uzamalarini saglayacaktir.

7. El Peelingi
Tirnaklarla elbette eller de baglantilidir ve dikkate alinmalidir. Ellerinizi ölü deriden arindirmak icin el peelingleri uygulayin. Bunun icin biraz zeytin yagini seker ile karistirin ve ellerinizi bununla ovalayin. 

8. Nemlendirici 
Ellerinizi kremlerken tirnaklarinizi unutmayin, cünkü bunlarin da nemlendirilmeye ihtiyaci vardir. Avokadolu veya zeytin yagli kremler yogun besleyicidirler. Bu baglamda Dalan d'Olive'in yogun bakim el kremini önerebilirim.

9. Base Coat ve Acik Renkli Ojeler
Oje sürmeden önce kesinlikle base coat uygulayin. Bu sararmalari önleyecek, tirnaklarinizin daha az yipranmasini saglayacaktir. Özellikle acik tonlarda ojeler, tirnaklarinizin daha uzun ve düzgün görünmesini saglar. 

10. Tirnaklari Koruma
Ev isinde kullanilan maddeler ve ilaclar, tirnaklari haliyle yipratiyor. Özellikle su, bunlara esneklik kazandirip yumusatiyor. Bunlarin önüne gecmek icin plastik eldiven giymenizde fayda vardir.

Umarim bu kisa ipuclari yarariniza dokunur ve kisa sürede bakimli tirnaklara kavusmanizda faydali olur. Tirnaklar da saclar gibi oldukca sabir gerektirir, o yüzden sabirli olun ve uzamalarina firsat verin. Bakiminiza karsilik alacaginizdan eminim.

Sevgilerimle
Eylem

© Görseller Google Images sayfasindan alinmistir.


Bu yayinlar da ilginizi cekebilir:
Oje Koleksiyonu +
El ve Tirnak Bakimi
Dalan d'Olive
Yogun Bakim Kremi

10 comments :

  1. Yine sahane faydali olmus bu post. Su kürü muhakkak deneyecegim donunce. Benimde tirnaklara takintim var. Biriyle ilk tanistigimda nedense hep bakarim ellerine. Bakim sart :)

    ReplyDelete
  2. Bende tırnaklarıma cok onem veririm, sayende bilmediğim şeyleri de öğrendim :)

    begumerenoglu.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yararli olduguna sevindim güzelim :)

      Delete
  3. Merhabalar!
    Blogunuzu yeni keşfettim ve keşfettiğime çok sevindim! çok yararlı postlar buldum, severek takibe aldım.

    İlginizi çekerse bana da beklerim :)

    http://miacahayat.blogspot.com.tr/


    Sevgiler!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkürler, tabii geliyorum hemen :)

      Delete
  4. İlk resimdeki tırnaklar ne hoş gözüküyor öyle ^.^ Benim ayak tırnaklarım ile sorunum var gerçekten, çok çok çabuk kırılıyorlar. Pediküre de gitmeli miyim bilmiyorum batma olduğu için acır diye de endişe ediyorum :) Güzel bilgiler, teşekkürler :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkürleer. 6'nci noktada belirttigim karisim, kirilan tirnaklara iyi geliyor aslinda, bir deneyebilirsin. :)

      Delete
  5. Hemen şimdi uygulamaya başlıyorumm, teşekkürler Eylemm :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rica ederim güzelim, umarim harika sonuclar elde edersin. :)

      Delete