REVIEW: L'Oréal Nude Magique BB Cream

19 July 2014

Herkese merhabalar,

raflarda onlarca cesit fondötenler, BB kremler, CC kremler vs. olmasi, haliyle kafamizi karistiriyor ve bize "hangi birini deneyeyim" dedirtiyor. Fondötenleri agir bulanlarin, sag olsun, kozmetik markalari aninda imdadina kostu ve BB kremlerini piyasaya sürdü. Bu kremlerin hem nemlendirici, hem baz, hem kapatici, hem de fondöten niteligini tasimasi ve "hepsi bir arada" olmasi bize ilk basta ütopik geliyor. Böyle bir sey mümkün olabilir mi? Ürün hakkinda verilen vaatlerin ne kadari yerine getiriliyor? Gercekten dengeli bir cilt icin sadece BB kremi yeterli mi?

Bu yazimin konusu denedigim ve memnun kaldigim, Blemish Balm'lardan birisi olan L'Oréal'in Nude Magique BB kremi olacak. Yaz aylari icin dogal ve hafif bir renklendirici arayanlarin ilgisini cekebilecegini düsünüyorum.

VERILEN VAATLER:
- mükemmel, dengeli ten
- kusursuz ve saglikli parlaklik
- 24 saat nemlendirilmis cilt
- 12 SPF ile günesten koruma
- eksiksiz kapaticilik

FIYAT:
11,95 € (~ 35 TL)

ICERIK: 
AQUA/WATER, ISODODECANE, CYCLOPENTASILOXANE, GLYCERIN, CYCLOHEXASILOXANE, PEG-10 DIMETHICONE, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, BUTYLENE GLYCOL, DIMETHICONE, ISOEICOSANE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, BORON NITRIDE, PHENOXYETHANOL, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, SODIUM CHLORIDE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, HEXYL LAURATE, ACRYLATES/AMMONIUM METHACRYLATE COPOLYMER, ISOSTEARYL NEOPENTANOATE, CAPRYLYL GLYCOL, TRIETHYL CITRATE, METHYLPARABEN, C9-15 FLUOROALCOHOL PHOSPHATES/C9-15 FLUORALCOHOL, PHOSPHATE, TOCOPHEROL, PANTHENOL, [+/- MAY CONTAIN: CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE, CI 77491, CI 77492, CI 77499 / IRON OXIDES] (FIL B49725/1).

Icerigine göz attigimizda silikon ve paraben icerdigini fark ediyoruz. Silikon, gözeneklere oturdugu icin cildi daha dengeli ve pürüzsüz gösteriyor. Bunlar cogu bazlarda da mevcuttur. Silikonu cildinizden temizleyebileceginiz iyi bir temizleme köpügünüz/jeliniz varsa büyük bir problem olmayacaktir, aksi takdirde sivilcelere ve komedonlara yol acabilir. (Bu yüzden her zaman makyajinizi temizlemeyi aliskanlik haline getirmeniz tavsiye olunur.) Parabenin ise hormonel bozukluga neden oldugu iddia ediliyor, ancak kozmetik ve bakim ürünlerinin icerigine göz attiginizda parabenin bircogunda mevcut bulundugunu göreceksiniz. Silikon ve paraben icermeyen ürünleri tercih edenlere bu BB krem uygun degildir.

KIVAM VE GÖRÜNÜM:
Bu krem beyaz, gayet sivi ve akiskan tutulmus. Beyaz bazin icerisinde ise kücük kücük, akilli pigment kapsülleri olarak adlandirilmis tanecikler bulunuyor. Bu akilli pigment kapsülleri kremi cildinize yaymaya basladiginizda patlayarak kreme ten renginizle uyusacak bir renk veriyor. Yani kesinlikle beyaz kalmiyor ve ten rengi bir hal aliyor. Kapsülleri, cilde yayarken hissediyorsunuz ancak yaydiktan sonra hicbir sekilde taneciklere rastlamiyorsunuz. 

Beyaz bazin icinde akilli pigment kapsülleri mevcut.
Kremi tende yaydiktan sonraki görünüm.
KAPATICILIK VE CILTTE BIRAKTIGI HIS:
Kapaticiligi orta düzeyde olan bu krem kizarikliklari ve lekeleri kapatmaya yeterli bana göre. Iki kat uyguladiginizda daha iyi bir sonuc elde edebilirsiniz. Cilde kesinlikle agir gelmiyor ve bir sey sürmemis hissi birakiyor. Ayrica pigmentlerin ten rengine sagladigi uyum da mükemmel. Bu krem acik, orta ve koyu ten renklerinde mevcut. Ben ortayi tercih ettim ve gayet iyi uyum sagladi. Yaz günleri icin kesinlikle fondöten yerine kullanilabilecek hafif bir renklendirici.

NEMLENDIRICILIK:
Nemlendirme konusuna gelirsek bunu pek degerlendiremeyecegim, cünkü günlük nemlendirici kremlerimi kullanmaya devam ettim. Ancak mat bir görünüm sagladigini söyleyebilirim. Karma ve yagli ciltler icin de uygun bu yüzden. Cildi nemlendirmek icin tek basina yeterli olmayacagini düsünüyorum.

KALICILIK:
Kalicilik konusunda gayet iyi oldugunu söyleyebilirim, silmedigim sürece cildimde kaliyor. Ancak elestirebilecegim bir konu var, o da kremin ciltte gittikce koyulastigi ve makyaj yapmamis hissini birakmamasi. Elbette asiri bir koyulasma degil bu, belki de 1-2 ton. Keskin gecisler olmuyor ve ciltle uyumlu kaliyor. Cok acik tenlilere yine de fazla koyu gelebilecegini, daha cok bugday ve koyu ten renklerine gidecegini düsünüyorum.

SONUC:
Bana göre yaz günleri icin iyi bir renklendirici ve fondöten alternatifi. Hafif ama yine de kapaticilik konusunda yeterli bence. Cildime gereken uyumu sagliyor ve mat bir bitiris veriyor. Nemlendiricilik konusunda tek basina yeterli olmayacagini düsünüyorum. Kuru bölgeleri daha da kuru yapmiyor kesinlikle, ancak cok da nemlendirmiyor. Hassas cildimde ise hicbir olumsuz etkiye neden olmadi. Ayrica krem, cildi daha pürüzsüz ve dengeli gösteriyor. Fondöten alternatifi arayan herkese tavsiye ederim.


Sevgiler
Eylem


1 comment :

  1. Türkiyede satılmıyor mu bu ürün? Ben bulamıyorum da

    ReplyDelete