QUICKTIPS #4: Ipeksi ve Isiltili Bacaklarin 5 Sirri

06 August 2014

Merhabalar,

pürüzsüz ve isiltili bir ten her kadinin hayalidir. Ancak hayal olarak kalmasina hic gerek yoktur!

Bu yazimda sizlere cok kisa bir sürede dengeli, ipeksi ve isiltili bir tene ulasmanizi saglayacak kücük tüyolar verecegim. Elbette bu tüyolari, sadece bacaklarinizda degil, yüzünüz haric tüm vücudunuzda uygulayabilirsiniz. Böylelikle daha dengeli ve kusursuz bir görünüm elde etmis olursunuz. Bahsedecegim ipuclarini kendim de uyguladigim icin, size olumlu etkiler elde ettigim, uygun ürünler tavsiye edebilirim. 

O halde baslayalim..



1. Tüylerinizden kurtulun. Sanirim pürüzsüz bir cildin en temel kurali, herkesin bildigi gibi, tüylerden kurtulmaktir. Bu konuya, herkesin hakim oldugunu düsündügüm icin, yogunlasmayacagim. 

2. After-shave jeli uygulayin. Tüylerinizi hangi metodla aldiginiz önemli degil, özellikle jiletle aliyorsaniz kesinlikle bir after-shave ürünü kullanmanizi tavsiye ederim. Bu uygulama, epilasyon/tras esnasinda yipranmis cildi sakinlestirecek ve rahatlatacaktir. Bunun icin kullandigim ürün; Balea Sensitive After-Shave bakim jeli (bahsi gecen tüm ürünlerin resimlerini en altta bulabilirsiniz). Bana göre, hassas ve normal ciltler icin gelmis gecmis en iyi after-shave ürünüdür ve kesinlikle normal vücut losyonu olarak da kullanabilinmektedir. Hem sogutucu ve ferahlatici, hem de asiri yumusatici bir etkisi var. Üstelik tras sonrasi sivilcelerini de önlüyor. Siddetle tavsiye ettigim ürünlerden biridir!

3. Vücudunuza dus peelingi uygulayin. Nasil yüzünüze, cildinizi ölü deriden arindirmak ve tikanmalari önlemek icin peelingler yapiyorsaniz, vücudunuza da yapmaniz oldukca faydalidir. Özellikle cildi tras icin hazirlayacak bir uygulamadir. Bu sekilde bacaklarinizdaki pürüzlerden ve tras sivilcelerinden kurtulmaniz ve ipeksi bir cilt elde etmeniz mümkündür. Peelingi kendiniz evde hazirlayabilir veya hazir bir ürünü kullanabilirsiniz. Benim kullandigim ürün; Nivea Creme dus peelingi.

4. Vücut losyonu/yagi kullanin. Bircok markanin vücut losyonlari ve yaglari mevcuttur. Bu konuda, kisisel zevkinize göre herhangi birini tercih edebilirsiniz. Ben, cogu ürünün icerdigi gereksiz katki maddelerinden dolayi bu noktada bebek ürünlerini tercih ediyorum. Bunlar, hem daha temiz bir icerige sahip, hassas ciltlerde uygun, üstelik tam bir nem bombalaridir. Kremsi kivamlari tercih edenlere Hipp Süt Vücut Losyonu'nu, yaglari tercih edenlere ise Johnson's Baby Yag'ini tavsiye ediyorum. Her ikisini de kullanmisligim oldu ve ikisininden de asiri memnun kaldim. Hicbir ürün, cildimi bu kadar yumusak ve pürüzsüz yapmamisti, net. Suan yag ürünlerini tercih ettigim icin Johnson's yagini kullaniyorum. Bu hem asiri nemlendiriyor, hem de bacaklarda güzel bir isilti birakiyor. Bu isiltiyi elbette her yag ile elde etmeniz mümkündür, özellikle yaz aylarinda harika bir efekttir.

Ne kremlenmis, ne de yagli hissi sevmeyenler icin de bir alternatif var elbette; Nivea Dusta Vücut Kremi. Dusta son olarak bu vücut kremini islak cildinize uyguluyor, ardindan durulaniyor ve cikiyorsunuz. Bu kadar! Bu ürünü de denedim ve cok memnun kaldim. Özellikle yaz aylarinda yapis yapis kremlenmis olmak istemeyenler icin harika bir cözümdür.

Gerektigi takdirde: 5. Daha dengeli bir ten rengi icin bronzlasin veya 'bacak makyaji' uygulayin. Günesi dozunda 'kullanmak' cok faydalidir, bu cildimiz icin de gecerlidir. Bacaklariniz bronzlastiginda lekeler daha az belli olur, böylelikle daha kusursuz bir görünüm elde etmis olursunuz. Bronzlugu sevmiyor veya güneslenmek icin vaktiniz yoksa bacak fondöteni kullanabilirsiniz. Bunun icin Sally Hansen Airbrush Legs spreyine göz atmanizi öneririm. Ister kendi ten renginizi, ister daha bronz bir ten rengi tercih edebilirsiniz. Bu sekilde lekeleri ve görünmemesi gereken noktalari kolaylikla kapatabilirsiniz. Yikadiginizda elbette bu 'boya' cikacaktir.
_____________________________________________________________________________________________________________

Bahsi gecen ürünler.

***

Bu ipuclarini düzenli olarak uyguladiginizda, kisa sürede olumlu sonuclara ulasacaginizdan eminim. Tüyolarin, kendi bakim rutinimden olusmalarindan dolayi gercekten ise yaradiklarinin altini cizebilirim. Deneyin ve görün.

Ipeksi bir gün diliyorum
Eylem


© Görseller Google Images sayfasindan alinmistir.

6 comments :

  1. tuyolarina bayildim guzelim bebek urunleri super fikirmis

    ReplyDelete
  2. Emeklerine sağlık canım yine müthiş bir yazı olmuş. vücut peelingi daha önce hiç yapmadım ilginçmiş hemen deneyeceğim:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkürler. Tabii ki dene, harika oluyor. :)

      Delete
  3. Boyle okuyunca cok gaza geliyorumda uygulamam en fazla bir hafta :)) sonra bir usenme bende sorma gitsin. Gercekten cok faydali bilgiler olmus canim. Azimle tekrar deneyebilirim ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkürler güzellik, aman pes etmek yok :)

      Delete