REVIEW: Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil

08 September 2014

Herkese merhabalar,

göz cevresi icin Urban Decay tam bir dahidir. Naked far paletlerine hic deginmeme bile gerek yok zaten, cok basarili nude ve toprak tonlari iceren harika paletlerdir.

Göz makyajinda farlarin yani sira, eyeliner ve kalemler de oldukca önemlidir. Bunlarla gözlerinizi sekillendirebilir, vurgulayabilirsiniz. Sicak, koyu kahverengi tonuna sahip olan Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil "Demolition" kalemini deneme firsati buldum ve bu yazimda sizlerle tecrübelerimi paylasmak istiyorum. Böylelikle ürün hakkinda bir fikir edinebilir, satin almaya degip degmeyecegini kestirebilirsiniz. Bu ürün, ayrica 40 farkli tonlarda mevcut.


Fiyat: 18 €

Renk tonu bana cok hitap ediyor. Sicak, koyu kahverengi bir tona sahip olan bu kalem, her makyaja yakisacak, tamamlayacak bir tondur. Kahverengi olmasina ragmen sönük degil, oldukca canli duruyor. Bu kalemi göz kapaginizin üstünde eyeliner olarak kullanabilir veya kirpik diplerinize uygulayabilirsiniz.

Yapisi ise yumusacik. Kalem, kolayca uygulanabiliyor ve rengini tek uygulamada ciltte birakiyor. Oldukca yogun pigmentlere sahip oldugundan dolayi üstünden defalarca gecmeye gerek kalmiyor böylelikle. Hafif bugulu bir görüntü elde etmek icin, kalemi uyguladiktan hemen sonra bir fircayla dagitmaniz gerekiyor, cünkü bir dakika icerisinde sabitleniyor ve hicbir müdahaleye izin vermiyor.

Kaliciligi ise hayran kalinasi. Dedigim gibi, uyguladiktan bir dakika sonra sabitleniyor ve cidden hicbir sekilde ne akma, ne bulasma, ne de bozulma meydana geliyor. Siz makyaj temizleyiciyle temizleyene kadar sapasaglam durmasi gerektigi yerde duruyor. Yanlislikla eliniz gözünüze degse de merak etmeyin, hicbir sey olmuyor. Suya dayanikli olmasi da tabii ki silmeyi zorlastiriyor. Iyi bir temizleyici sart!

Kisaca tek bir kusur dahi bulamadim bu üründe. Belki de tek kötü yani, bir kalem icin oldukca yüksek olan fiyatidir. Bunun disinda benim cok begendigim ve memnun kaldigim bir ürün olmayi basardi kesinlikle. Gerek renk tonu, gerek yogunlugu, gerekse kaliciligina cidden diyecek birsey yok! Üc evetle ugurluyorum bu güzel göz kalemini makyaj cantama. 

Tek kat uygulanmis hali. Oldukca yogun, sicak
bir kahverengi tonu.
Parmagimla iyice(!) ovaladiktan sonraki hali,
kesinlikle cikmiyor ve etrafa bulasmiyor.

Sevgilerimle,
Eylem

7 comments :

  1. canım harika bir yazı olmus hemde o sondaki iki resim cok cok iyi :) ben bu kaleme nereden ulasabilirim acaba :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkürler güzelim benim. Türkiye'de Sephora'larda vardir muhtemelen. Ya da internetten siparis edebilirsin.

      Delete
  2. Böyle kalıcı göz kalemlerine verilen paralar her kuruşunu hak ediyor bence!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bence de. Tek kullanim bütün gün yeterli oldugundan dolayi zaten uzun bir süre dayaniyorlar. Bu yüzden fiyatinin da hakkini veriyor :).

      Delete
  3. Vayyy gerçekten iyimişş :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyi iyi, ürün saygimi kazandi :D Tavsiye ederim kesinlikle.

      Delete
  4. Bunlardan siyah olanini almak istedim per...birseydi ismi ama MUA da iyi yorumlari yoktu maalesef o rengin, akmayan bir siyaha ihtiyacim var benimde :)

    ReplyDelete