Herkese iyi haftalar,
bugün bir Do It Yourself yazisiyla karsinizdayim. Gecenlerde mutfakta ilham geldi, ve kafama göre bir tarif uydurdum. Canim elmali, tatli ama baharatli bir seyler cekiyordu (pardon?). Hani insanin cani bazen güzel bir sey ceker ama ne oldugunu bilemez ya, aynen öyleydi. Bu yüzden ben de düsündüm ve damak zevkime göre birkac malzemeyi bir tarifte toparladim - ve ortaya Cinnamon Apple Cream olarak adlandirdigim, tarcinli elma kremasi cikti.
Hem inanilmaz saglikli, hem doyurucu, hem de baharat ve tatli isteginizi tatmin edici bir tariftir bu. Ben tadina bayildim ve sizlerle paylasmak icin ikinci yapisimi görsellerle kayitta tuttum. Tatmak istemez misiniz efendim?
Cinnamon Apple Cream à la Eylem
Bu arada tatlinin ismini nasil buldunuz? :) "A la Eylem" kismi isin esprisi tabii, muhtemelen buna benzer tarifler vardir, ancak ben daha önce karsilasmadim. Bu yüzden hemen sahiplendim. :D
Malzemeler (1 porsiyon icin):
* 3 yemek kasigi Quark
* 1,5 yemek kasigi elma püresi
* 1 tatli kasigi vanilya sekeri
* 1 tatli kasigi tarcin
Quark ne diye soracak olursaniz, biraz bakindim ama sanirim Türkiye'de hazir olarak satilmiyormus, dolayisiyla Türkcesi de yok. Quark, yogurt ve tuzsuz peynir arasi bir sey aslinda. Nette quarkin yapilis tarifleri var onlari dikkate alabilir veya quark yerine süzme yogurt da alabilirsiniz. Ayni sekilde elma püresini de kendiniz yapabilir veya hazir satin alabilirsiniz.
Tüm malzemeleri bir kaseye ilave edip kasik yardimiyla güzelce karistiriyoruz. Iste bu kadar!
Karistirdiktan sonra kremsi güzel bir sey cikiyor ortaya. Tadina bakip agirlikli olmasini istediginiz malzemeden biraz daha ilave edebilirsiniz elbette. Ben yukarda belirttigim ölcüleri cok uygun buluyorum, o sekilde harika bir tat cikiyor ortaya.
Süs veya yaninda biraz daha doyurucu seyler olsun istiyorsaniz bir elmayi kesip dilimlerine fistik ezmesi sürebilirsiniz. O kadar güzel oluyor ki anlatamam - gurmeler suan yerinde duramiyordur eminim. Bir deneyin, cidden harika oluyor ya güvenin bana. :)
Afiyet olsun!
Eylem
aaaa ben senin Almanya'da yasadigini bilmiyordum Eylem, ellerine saglik bu arada harika gorunuyor, eminim peanut butter'i saymazsak kalorisi de azdir, guzel gecsin gunun!
ReplyDeleteCok tesekkürler Sultan Hanim, evet kesinlikle öyle fistik ezmesi isin doyurucu kismi diyelim. :))
DeleteElmalı tatlıları çok severim çok güzel gözüküyor canım ellerine sağlık :) Bir gün bende deneyebilirim ben de :)
ReplyDeleteTesekkürler kuzum yap tabii sen de :)
DeleteÇok güzel görünüyor. Afiyet olsun:)
ReplyDeleteSagol canim gel beraber olsun. :)
DeleteMerhaba Eylem Hanim, Quark yerine Türkiyede süzme Yogurt kullaniyorum. Cheesecake te gayet lezzetli ve güzel oluyor, kivamini da kaybetmiyor.
ReplyDeleteAa harika bir öneri tesekkürler bu bilgi icin! Böylelikle herkes quark olarak ne kullanilabilir ögrenmis oldu. :))
Deletefıstık ezmesine kadar hersey sağlıklıydı ama fıstık ezmesi kısmı beni benden aldı :) ellerine sağlık aksama deneyecegim bunu sevgiler. ;)
ReplyDeleteTesekkür ediyoruuum. Ay dene tabii :)
Deletesen bizim eve taşınmalısın :) değişik tatlarına bayıluyorum damak zevkine hayranım :)
ReplyDeleteOyy yerim kuzum sana da yaparim böyle ciciler :)
DeleteFıstık ezmesiyle elmayı arkadaşımdan duyup denemiştim kalorili olmasına rağmen çok lezzetli :) Cinnamon Apple Cream à la Eylem'de en kısa zamanda denenmeli :D
ReplyDeleteEvet kalorisi fazla ama olsun ya dünyaya bir daha mi gelicez :D
DeleteGörüntü muhteşemm :) Fıstık ezmesi ve elmayı ben de sanırım Görkem Karman'ın bir videosunda görmüştüm ben de en kısa sürede deneyeceğim canım ellerine emeğine sağlık :))
ReplyDeleteTesekkürler kuzum dene dene pisman olmazsin eminim :)
DeleteBu malzemelerle güzel olmaz mı hiç! Ayrıca çok da şık bir sunum olmuş, bunu misafirlere bile yapıp çıkarabiliriz anlık hemen yapıp :)
ReplyDeleteKesinlikle öyle Sezencim, hemen yapip sunmalik. :)
DeleteÇok leziz görünüyor canım. Ellerine sağlık.
ReplyDelete